Zipp Neken by Latos
|
Autor |
Wiadomość |
Latos
Sezon trwa cały rok

Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
RE: Zipp Neken by Latos
Witam po krotkiej przerwie, kilka zdjęć dla was:
Neken się trzyma, nie ma żadnych awarii. Jedno z lusterek zostało trafione piłką i pękło, ale zresztą w krótkim czasie bez pomocy piłki też by odpadło bo było już popękane. Także dostał nowe lusterka  Zmieniłem olej, a teraz uwaga... ORLEN. Ponoć gówno, ale jeszcze się nie zatarł więc jest ok. Olej kupiłem za 80 złotych i jest go 4,5 litra. Spokojnie, nie jest go za dużo i wg. moich obliczeń powinno go wystarczyć do następnych wakacji, a może i nawet ich końca  Pojawiły się 2 problemy, 1 to to, że trudniej mu odpalić na ciepłym silniku. Na zimno dosłownie od dotknięcia rozrusznika (czasami ułamek sekundy więcej, zależy w jakiej fazie jest silnik), na ciepło odpala w mniej niż sekundę, ale trzeba się wspomagać gazem, bez gazu troszkę więcej. Czy to regulacja, czy może cewka siada lub coś w ten deseń... Drugi problem to hamulec tylny. Ustawiłem go, bo zeskoczył ze śruby regulacyjnej i od tej pory działa stop w nodze oraz zawsze przy wciśnięciu dźwigni nie hamuje, a w pewnym momencie jest takie silne 'jeb' i zaczyna hamować dość gwałtownie. Spowodowane jest to tym, że śruba, która trzyma tą rurkę co trzyma bęben haczy o tą podkładkę co trzyma sprężynę na cięgnie hamulca. Niby można to rozwiązać regulacją stopki hamulca, ale... śruba się ukręciła  Muszę tam nalać znając życie ze dwie puszki WD40 i może kiedyś puści. Na dziś to tyle, jutro dam więcej zdjęć bo kilka trzasnąłem ale czas mnie goni
Zajrzyj do mojego zippa 
Mój BikePics
|
|
24-08-2014 20:49:16 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Zipp Neken by Latos - Latos - 24-08-2014 20:49:16
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|