Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Chart] remont silnika
|
Autor |
Wiadomość |
kamillo23
Uczeń
Liczba postów: 156
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
remont silnika
witam tak jak w temacie mam kilka pytań dotyczące remontu mam charta może 2 miesiące i tak silnik jest tak słaby że malutkie wzniesienie to trzeba redukować bieg kompresja mała . No to wiadomo szlif cylindra i wogó tylko że chart poza tym ma kilka problemów skrzynia czasem zgrzyta przy zmianie biegów ( zaczeło się to jak chciałem go na pycha odpalić bo normalnie nie mogłem to przy puszczeniu sprzęgła coś pykneło ) .Oprucz tego gdy go odpale i jest na luzie to jest ok ale jak jadę i wcisnę sprzęgło to muszę gazować żeby nie zgasł (tak jakby nie wysprzęglał ale linka podciągnięta na max) i co teraz
1. remontować wszystko i paprać się w smarach
2 . kupić drugi sprawny silnik
3. (może się wam mniej spodobać) zamontować chinski silnik 139fmb (widziałem kiedyś w charcie)
nie wiem co mam już robić bo wpakowałem w niego już i tak sporo kasy a zostało jeszcze więcej do zrobienia kierunkowskazy licznik tylneświatło i ten upier...wy silnik nie wiem co robić myślałem nawet nad zamianą na jakiegoś chińczyka zumico gr 200 , toros el clasico ,ogar 202, benzer , barton fighter . mogę nawet się zamienić z moją dopłatą . tak wszyscy mi tego charta doradzali na forum że więcej przy nim siedzę niż jeżdżę (może 30km)
mag go dosyć HELP
|
|
22-08-2014 22:06:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
remont silnika - kamillo23 - 22-08-2014 22:06:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|