Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada
|
Autor |
Wiadomość |
Cykada
Uczeń
Liczba postów: 196
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada
Zapchany kranik syfem, widocznie samo przepłukanie fosolem nie było wystarczające żeby całkowicie odrdzewić bak.
Ale dosyć dziwna sprawa, bak który po pierwszym odrdzewianiu fosolem wyglądał tak:
Generalnie czegoś nie kumam bo po zalaniu go paliwem z olejem i postaniu 3 dni wyglądał tak:
Czyli poprzednio nie dokładnie go wyczyściłem, tym razem użyłem też kamieni- 30 białych żołnierzy:
Po półgodzinnym naparzaniu stworzyłem coś takiego:
I tu po szanowanku, już zalany fosolem i tak odstoi sobie do jutra.
Potrafi ktoś wyjaśnić dlaczego bak wyglądał okej, a po 2 dniach zalany wyglądał tak strasznie?
I jeszcze jedna sprawa- podczas wstrząsania z kamieniami ze zgrzewu w baku wysączyło się trochę rdzy z mieszanką, czy to w miarę normalne czy mam się martwić? Normalnie nie leci przez to paliwo.
(27-07-2014 01:44:30)ananas napisał(a): Z taśmą na tłumik daj sobie spokój, nie będzie to fajnie wyglądało w klasyku, doceń piękno lśniącego chromu na kolanku A co do żółtego klosza to wygląda to super, ale chyba jest nielegalne, przynajmniej w samochodach.
Taśmę już kupiłem, owinę, a jak się nie spodoba to odwinę- nic na sile.
Klosz będę oklejał, jak się ktoś przyczepi będzie trzeba zedrzeć.
A co do naklejek- raczej będę uderzał w takie jak w oryginale, tylko nie jestem zdecydowany w jakiej kolorystyce.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2014 00:11:02 przez Cykada.)
|
|
28-07-2014 00:05:34 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Pechowy Ogar 200/205- drugie lepsze życie- odbudowa by Cykada - Cykada - 28-07-2014 00:05:34
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|