Ogólny temat o firmach olejów silnikowych
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogólny temat o firmach olejów silnikowych
(26-07-2014 23:30:51)ananas napisał(a): na forum 126p jest taka 30 stronnicowa dyskusja, i z tego co wywnioskowałem to lotos mineralny w ostateczności ujdzie, ale lotos city Tak jak napisał Bartek robi się jak szczyny po nagrzaniu. Jeszcze z tego czego nie lać do silnika (wg. forum) to selektol, bo zostawia sporo nagaru. Przynajmniej do malucha z mineralnych dobry jest ponoć elf sporti 15w40. Ważne jest regularne wymienianie oleju.
Tak mam w Centolu który stoi u mnie. Przejedzie 100km i zaraz jest taki śliski żółty nagar. Co to wyczyszczę to dalej się robi. Nagaru ten olej nie robi. Jest zalany Lotosem Mineralnym. A na dolewke jest też kupiona litra bo jakimś cudem troszeczkę co 1000km ubywa ale to tam mniejsza z tym
W Astrze mam Mobila i tam nie widać by tworzył się osad czy coś takiego. Silnik chodzi sobie ładnie na nim. Może jakąś tam setną część litry weźmie ale to jest znikome. Po przejechaniu 6k km ten olej nie jest czarny jak smoła
A w passacie gości Castrol do diesli ale jaki dokładnie to nwm bo to ojciec u mechanika robił przegląd to od razu zażyczył sobie wymianę płynów olei i filtrów.
A jaki firmy polecacie filltrów oleju paliwa powietrza ?
U mnie na dzień dzisiejszy filtr paliwa i oleju jest Boscha a filtr powietrza i kabinówka jest z filtrona
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
27-07-2014 09:29:36 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogólny temat o firmach olejów silnikowych - Bartek - 27-07-2014 09:29:36
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|