Prawo jazdy kat. A1
|
Autor |
Wiadomość |
SimeR
Uczeń
Liczba postów: 188
Imię: adrian
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Prawo jazdy kat. A1
(19-07-2014 00:58:20)Semmao napisał(a): (19-07-2014 00:26:04)SimeR napisał(a): Ty mi oznajmiles najwiekszy wymiar kary , natomiast ja lagodniejszy;
p
Nie, Ty powiedziałeś wariant niezgodny z prawem. Ja powiedziałem jedyną przewidzianą karę przez prawo (+ wariant z odholowaniem pojazdu). Jeśli policjant puszcza osobę popełniającą takie wykroczenie i pozwala na jego dalsze dokonywanie popełnia przestępstwo i ryzykuje swoją karierą oraz grzywną, więc mi nie mów, że ktoś kto poświęcił kawał życia, aby wstąpić do służby, będzie ryzykował pracą i utrzymaniem rodziny na zabawy z gimnazjalistą, bo jeździ po wsi, jakby to umniejszało czynowi.......
Jesli policjant puszcza taką osobę ,ktora popelnila takie wykroczenie to moze i ryzykuje swoją karierę ale na wsi z ponad polowa spoleczenstwa jezdzi bez uprawnien lub innych brakow dokumentow i policja ''przymyka oko'' na to bo nie chce robic klopotow. Moze i ze strony prawnej masz racje bo w miescie sądze ze by nie popuscili,ale na wsi juz inaczej sie na to patrzy.
Ja jestem za wprowadzeniem prawa konfiskaty pojazdów dla osób, które popełniają notorycznie takie wykroczenia, tak jak to jest w innych krajach. Może wtedy dzieciarnia by zmądrzała. Już widzę minę tatusia jak konfiskują motocykl warty kilka kółek.
I tu się z tb nie zgodze. I co mam niby zapierd*** do najblizszego miejsca do zdania prawka nawet na to AM ? Najblizsze miejsce ,ktore moge to uczynic jest 60 km ode mnie. Jezeli w okolicy moglbym zdac na AM albo na A1 jakby tylko byla mozliwosc to już dawno bylbym zapisany... Dolicz sam dojazd na kurs juz ci wyjdzie polowa calego prawka.
Tak przy okazji mina mojeto taty mnie nie interesuje bo sam uzbieralem na motocykl..
|
|
19-07-2014 10:17:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Prawo jazdy kat. A1 - SimeR - 19-07-2014 10:17:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|