Prawo jazdy kat. A1
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec

Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Prawo jazdy kat. A1
Prawo wszędzie dotyczy wszystkich tak samo (akurat dyskusja dotyczy naszego kraju) i jest tak, jak napisał Semmao, a Ty jak widzisz jesteś dalej uparty... To, że na wsi przymyka się na coś oczy, to nie znaczy, że można prawo łamać! Tak więc na terenie Polski jest jedno prawo, są przepisy do których trzeba się stosować, te przepisy dotyczą Cię w takim samym stopniu w mieście np: Poznaniu, jak i gdzieś w lesie na końcu Polski... Wiadomo, zawsze jest ryzyko. Wsiądziesz na motocykl (bo GN 125 jest już motocyklem) i masz krótko mówiąc przechlapane, bo:
- nie masz ż a d n y c h uprawnień do jazdy motocyklem, to że umiesz jeździć (w co nie wątpię) nie będzie wcale obchodziło policjantów
- po drugie rodzice mogą być pociągnięci do konsekwencji
- po trzecie pożegnasz się z motorem
Ogólnie ja bym się wstrzymał z jazdą motorem teraz, wiem, że ciężko, ale sam to przeżywałem i wyszło mi to na dobre, bo nie jestem już najaranym dzieciakiem który chce już teraz/zaraz zapieprzać motorem. Teraz mam do tego inne podejście i wolę być, że tak powiem "czysty". Tak więc tyle ode mnie, jeśli chodzi o kwestię prawną.
Co do samego motocykla, sam śmigam na Suzuki GN 250, motor dynamiczny, mocy mu odmówić nie można (chociaż jestem dosyć lekki, bo ważę 60 kg  ) Ogólnie sprzęt bardzo komfortowy i jak dla początkującego w sam raz, choć GN 125 jest nieco mniejszy od GN 250, albo jest to tylko takie moje złudzenie

|
|
19-07-2014 00:29:27 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Prawo jazdy kat. A1 - Damian4570 - 19-07-2014 00:29:27
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|