Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Pony] Czarna Świeca
|
Autor |
Wiadomość |
Waiter
Nowy

Liczba postów: 36
Imię: Kuba
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Czarna Świeca
Powiem tak. Wcześniej miałem zapłon ustawiony na 1mm przed GMP bo 3mm się nie dało ustawić. Dodam też że jak miałem 1 wał nowej produkcji, to nie było sprzęgła ale dało się ustawić to 3mm. Kupiłem 2 wał nowej produkcji (bo tamtemu sie frez zjechał do łysa) i teraz nie można było ustawić 3mm tylko max 1mm. (Ach te chińskie wały, takie różnorodne  )
Myślałem więc że to przez za późny zapłon nie może się świeca dogrzać, ale dzisiaj wywaliłem klina i ustawiałem tak magneto by było te 3mm  (2h bawienia magnetem się opłaciło  )
No ale problem nie ustąpił - jechałem 30 minut tam i spowrotem gaz 1/2 - 3/4 manetki wjechałem do garażu wykręcam świecę i patrze a tam dalej czarna sadza jakby świeca wyszła z kopalni węgla 
Kiedyś jak miałem zapłon 1mm przed GMP to myślę że się pobawie gaźnikiem troche (bo przecież mam 1,75 obrotu wykręconą śrubę od mieszanki a ludzie na forum piszą że ma być 2,5 obrotu, no ale te 2,5 obrotu jest przecież do gaźnika GM12F a ja mam GM13F). Śruba wykręcona 2 obroty, wolne obroty ustawione ok - jade. Nie ujechałem 20 metrów a motorynka zgasła (świeca,nagar). Cały czas ją dusiło, przerywało więc trzeba było wrócić do mojej regulacji i przepalić świecę.
Od tego momentu zniechęciłem się do regulacji gaźnika, no ale trudno. Jeśli trzeba będzie regulować to się pobawię dalej 
Jutro napisze czy coś się zmieniło 
Ale się rozpisałem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2014 22:16:52 przez Waiter.)
|
|
16-07-2014 22:15:37 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Czarna Świeca - Waiter - 16-07-2014 22:15:37
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|