WM50 jak Ogar202 ?
|
Autor |
Wiadomość |
Krokodyl
Nowy

Liczba postów: 14
Imię: Tom
Pojazd: Inny
|
WM50 jak Ogar202 ?
Cześć. To mój 1-wszy post, więc WITAM!
Po wielu latach nie siedzenia na motorowerze, mam nieodpartą chęć znów wozić swoje 4 litery na dwóch kółkach a nie na czterech.
Widziałem w sklepie coś takiego jak 'Router WM50' (nie mylić z WS50 ! ). Wygląda prawie jak nowy Ogar-202 ale różni się szczegółami: np. inne koła (szprychy), przednie zawieszenie standardowe (dół nachodzi na górę), inne mocowanie błotnika i takie tam duperele. Ciekawostka: ma chyba jakieś wbudowane ostrzeżenie o rozłożonej bocznej nóżce, bo przy niej jest włącznik  . Ogólnie nawet mi się podoba całościowo. A że cena przystępna (mogę go wyrwać za prawie 800 zł taniej niż Ogara-202) , zastanawiam się nad nim i to dość mocno.
Główny plus jak dla mnie który przemawia za nim, to... koła szprychowe; sam zaplatam więc nie boję się bicia felgi bo gdy będzie trzeba, to sam sobie naprostuję/wymienię/zaplotę, czego nie da się zrobić przy aluminiowych. Poza tym, z uwagi na to że na Rometach "zjadłem zęby" w czasach PRL, przyzwyczaiłem się do ich wyglądu (mój dawny faworyt: Ogar-200 ) i alu-felgi mi się nie podobają; wolę szprychy... i dużo chromu  .
I tu powstaje pytanie do Was: miał ktoś z tym modelem jakiś kontakt? Wiem, że 'Made in PRCh', ale chcę nówkę - jak to mówi mój znajomy: "Wiem, że nikt nie pierdział mi w kanapę."
|
|
15-07-2014 16:48:42 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
WM50 jak Ogar202 ? - Krokodyl - 15-07-2014 16:48:42
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|