Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 200] Problem z iskrą i być może nie tylko
|
Autor |
Wiadomość |
Liissu
Nowy
Liczba postów: 25
Imię: Adrian
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Problem z iskrą i być może nie tylko
Witam.
Po pierwsze, jestem całkowicie "zielony" w sprawach Ogara i motoryzacji (delikatnie mówiąc nie ma się czym chwalić ) Jednak chcę spróbować swoich sił z naprawą Ogarka 200.
Pierwszym problemem, jakim zauważyłem, jest brak iskry. Idąc za radami innych użytkowników, zrobiłem test, przykładając świecę w fajce do silnika. Zero efektu.
W świecy odstęp od tego wygiętego "ząbka" i bolca na dole świecy, to około 1mm. Wymieniłem tą butelkę (cewkę butelkową?), która znajduje się pod bakiem... i chyba ją dobrze podpiąłem, bo jeden kabel idzie od cewki do rozdwojonego niebieskiego, a czarny został zamontowany od cewki do mocowania cewki do ramy. Co teraz powinienem zrobić? Chyba zrobię jeszcze test wsadzając palucha do fajki (ponoć to też jakiś sposób na sprawdzenie czy fajka działa) i zobaczę, czy to coś da.
Proszę mnie traktować jak całkowitego laika, i wszelkie elementy w fachowej nomenklaturze wyjaśniajcie jak co wygląda i gdzie się znajduje
Z góry dziękuje.
|
|
02-07-2014 14:10:47 |
|
1 osoba postawiła piwo Liissu za ten post:1 osoba postawiła piwo Liissu za ten post.
Raflik (07-02-2014)
|
Wiadomości w tym wątku |
Problem z iskrą i być może nie tylko - Liissu - 02-07-2014 14:10:47
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|