Ocena wątku:
- 2 głosów - 4.5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
'81 Universal (Wigry 3) by wnusiu94
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
'81 Universal (Wigry 3) by wnusiu94
Przed Wami mój najnowszy nabytek, jeszcze ciepły Universal prosto z lokalnego skupu metali kolorowych. Ale może od początku.
Wigry, bo czego innego można się po mnie spodziewać?
Musi być oczywiście ona - "historia nabycia". No więc jakąś godzinkę temu postanowiłem wyruszyć "w miasto" celem zakupu dętki. Wsiadłem na niezawodną kozę (MMB3 jakby ktoś nie wiedział) i udałem się na przejażdżkę. Daleko nie ujechałem, dokładnie to na sąsiednie osiedle, gdzie moją uwagę przykuł szyld wielkości autobusu "SKUP ZŁOMU". Skręciłem, chwila szukania i jest! Zsiadłem z roweru i udałem się na plac. Skup prowadzi bardzo miły Pan. Przywitałem się i zapytałem o jakieś rowery. Niestety, odparł że nic jeszcze nie dostał. Zignorowałem to i udałem się na mały rekonesans. W oczy rzuciła mi się szopa z damskim rowerem w środku. Wszedłem do niej. WTEM! Jakiś antyczny, męski ZZR z lat '60, z braków tylko tylne koło. Miał nawet przednią, metalową lampkę. Po chwili niestety dowiedziałem się, że te rowery nie należą do Pana Właściciela. Pożegnałem się i już wsiadałem na swój rower, kiedy podszedł do mnie pracownik skupu z zapytaniem "Czy interesują składaki?". Odpowiedź była oczywista i po chwili pokazał mi jego - zielonego Universala z 1984 roku zapakowanego w oryginalną (!) skórzaną torbę. Od słowa, do słowa i za 35zł rower stał się moją własnością. Romet posiada nawet oryginalną białą pompkę!
Wkrótce więcej zdjęć, może nawet jeszcze dzisiaj.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2014 22:20:53 przez wnusiu94.)
|
|
01-07-2014 16:43:31 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
'81 Universal (Wigry 3) by wnusiu94 - wnusiu94 - 01-07-2014 16:43:31
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|