Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moje rowery
|
Autor |
Wiadomość |
zbieracz
Nowy

Liczba postów: 108
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny
|
RE: Moje rowery
(19-06-2014 22:24:20)Sołtys napisał(a): Jubilat niezły, końcówka tej generacji.
Ubóstwiam naklejkę "Pierwsza jakość Polski Ludowej" na rurze podsiodłowej. Nie wiem czemu takie szczegóły mi się tak podobają i tyle dla mnie znaczą. 
Jubilat sprawuje się wyśmienicie  . Troszkę nim ostatnio jeździłem z racji tego, że mój "duży rower" został w remontowanym mieszkaniu brata i nie miałem czasu po niego tam iść.
(24-06-2014 23:42:00)Ojla napisał(a): O matko!!! Te Wigry są boskie!!! Ja też chcę takie!!!
U rodziców w schowku stoją takie smętne i zużyte. Nie pozwoliłam ich wyrzucić.
Może też tak kiedyś będą wyglądać. Dzięki za inspirację 
No to życzę powodzenia i wytrwałości. Trzeba ratować każde Wigry
Ja natomiast zabrałem się za odnowę jednego z moich 2 Flamingów. Pacjent był troszkę krzywy i strasznie poobijany. Jednak w miarę kompletny, co skłoniło mnie do jego nabycia. Rower jest z 1977r.
Pozbyłem się starej powłoki lakierniczej, wyczyściłem, wyszlifowałem i dałem w podkład. Oczywiście ten będzie w oryginalnym kolorze - zielony groszek. Jednak teraz sobie trochę poczeka, bo mam kilka innych ważnych spraw "na tapecie". Planuję go skończyć w 2poł. lipca.
Na razie jedno zdjęcie ze ściągania starego lakieru.
Do tego powiększyła mi się rodzinka rowerowa o nowy nabytek. Romet Wigry Junior z 1976r  . Na razie, jeszcze jest na drugim końcu Polski u mojego kolegi i nie mam jego dokładnych zdjęć.
Romet Wigry-Junior '76
Romet Wigry3: '77, '84, '87
Supercycle /Wigry3 '80
Romet Flaming: '72, '77
Romet Karat '72
Romet Sokół '73
Romet Czajka '73
Romet Jubilat2 '89
FSM Karlik21 '91
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2014 21:45:01 przez zbieracz.)
|
|
25-06-2014 21:33:07 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moje rowery - zbieracz - 25-06-2014 21:33:07
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|