Telefon do 500zł. Jaki wybrać ?
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec

Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Telefon do 500zł. Jaki wybrać ?
Ja Ci szczerze polecam, takie coś:
http://allegro.pl/nowa-motorola-hit-x103...47286.html
Wiem - trzeba trochę dorzucić, ale to co polecacie wyżej to wygląda dobrze tylko na papierku, bo... procesory i układy mają wykonane w starszej technologii, choć ich mocną stroną jest cena, ale nie zawsze tańsze znaczy lepsze. Moto G ma najlepszy stosunek ceny do jakości, posiada mocne podzespoły (pochodzi Ci naprawdę długo), materiały solidne i ogólnie Motka zdobywa wiele pozytywnych recenzji, bo nie jest to słaby smartfon, a biorąc pod uwagę jej cenę, stanowi mocną konkurencję dla budżetowych modeli serii Galaxy czy Xperia. O aktualizacjach chyba nie muszę wspominać, Motorola należy do Google, więc na dziś masz zapewnione najnowsze aktualizacje do swojej Motki. Jak mówię, nic z w/w modeli bym nie polecał, bo "wolę przepłacić" za znaczek i mieć 4 rdzeniowy procesor w technologii Krait, niż jakiś 4 czy 6 rdzeniowy ("idealna, chińska" podróbka Note 2 ma procesor 8 rdzeniowy - ale niesamowicie słaby, szczerze powiedziawszy) , który ma rzekomo dobre taktowanie, ale wypada w praktyce słabo, tak więc jak poszukujesz prawdziwego smartphona, to lepiej nieco dorzuć grosza, a nie pożałujesz  a jak szukasz telefonu, to wybieraj co chcesz, do 500 zł masz ich duży wybór  Oczywiście ja tu poleciłem nowy telefon, ale wiadomo, co nowe, to nowe, zawsze jest ta pewność sprzętu  Ja od swojej Z1 wymagam naprawdę dużo, czyli maile, masa SMS'ów, wymagające gierki (np: Real Racing), filmy, a nawet warunki "ekstremalne" Xperia przeżyła już kilka rozmów w potężnych ulewach, nagrywała w wodzie i w czasie deszczu i dalej działa, a ja śpię spokojnie  Jednak czasem warto trochę dozbierać...

|
|
25-06-2014 01:20:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Telefon do 500zł. Jaki wybrać ? - Damian4570 - 25-06-2014 01:20:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|