Łosiek "by Bosz"
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Łosiek "by Bosz"
(21-06-2014 15:18:04)KAT napisał(a): Zajebisty Myślałem nad nim (tani jak na takie coś) ale wole charta. Pierwsze co bym w nim zrobił to pomalował na czarno bo te płomyki są fajne do 8 roku życia Fajne z wyglądu ale żeby to jakąś brzmiało trzeba pewnie włożyć mnóstwo pracy w silnik.
Pozostaje życzyć powodzenia.
Żeby fajnie brzmiało, wystarczy zarzucić 110ccm i taki wydech jak ja mam. Bo przy 50ccm już ma jakiś dźwięk, ale jeszcze słychać że to 50ccm.  No i przy 110ccm fajnie strzela z wydechu po spuszczeniu gazu.  (przynajmniej, tak jest na filmikach. I to mnie bardzo rajcuje!) 
I płomienie wiadomo... Też będę całego malował, ale to najpierw sprawy techniczne. Bo teraz szkoda malować skoro i tak wiele rzeczy jeszcze pewnie pójdzie do zmiany, no i błotnik z tyłu do zrobienia. 
I tani to owszem... Za 400zł już połowę wyremontowałem kupując nowe części. A kupując takiego nie za 600zł a za 1200-1400zł ma się już gotowca. Tylko przemalować, po robić bajerki typu lepsze kierunki, lusterka, malowanie i duperelki jak nakrętki na wentyle, sakwy itd. I maszynka że ho, ho.
(21-06-2014 15:19:25)lada97 napisał(a): Brawo, brzmi jak 100 koni a jedzie jak 2 Takie pojazdy bardzo, bardzo lubie a ten dźwięk jest bardzo piękny niczym sąsiad trzepiący dywan o 4 nad ranem.
Zależy co kto lubi.  Ja uwielbiam dźwięk chopperów. Co prawda, tutaj tylko na wolnych obrotach i lekkich przygazówkach go przypomina, ale po zmianie na 110ccm liczę że będzie chodził już całkiem fajnie.
A tutaj filmik z V-Max... I zakres prędkości na 15 zębatce. Żeby mi nikt nie mówił że to 80km/h nie poleci.  Z 50ccm cylkiem.
https://www.youtube.com/watch?v=ntkaSQ5Y...e=youtu.be
China is POWER!!!
|
|
21-06-2014 15:54:07 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Łosiek "by Bosz" - Boszu - 21-06-2014 15:54:07
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|