Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Reksio Zły
|
Autor |
Wiadomość |
yolk
Nowy

Liczba postów: 16
Imię: Rafał
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Reksio Zły
Dziękuję za słowa uznania i uwagi.
Bartek_ napisał(a):Piękny! Jedynie ta osłona łańcucha wygląda, jakby była trochę za duża
Co do osłony łańcucha jak pisałem wcześniej miała być odpowiednio skrócona pod ten rowerek (jest to typowa osłona do rowerów miejskich) ale po przymiarkach właśnie ten nietypowy wydłużony kształt przy tym rowerku tak mi się spodobał, że została bez modyfikacji.
Na pierwszy rzut oka może troszkę wydaje się od czapy ale moim zdaniem jak najbardziej pasuje do stylu tego rowerka i tworzy z nim ciekawą całość.
nie_mientki napisał(a):Ale czy teraz dzieci wiedzą kto to był Reksio?
Moja córka wie, mam wszystkie odcinki Reksia
PawełBike napisał(a):A takie 2 pytanka, korbami nie haczy o ziemię? i dobrze by było skrócić mocowanie tylnego błotnika, bo dziwnie on wygląda, ale no cóż, pomalowany to po fakcie ;/
Nie do tej pory ani razu nie zahaczyła korbami o ziemię nawet przy podjeździe pod krawężnik.
Zgadzam się całkowicie co do tylnego błotnika, dla mnie też ten błotnik nie do końca pasuje.
Niestety po przymiarce trzech różnych błotników dla koła 16" (a wydawać by się mogło, że powinny być produkowane w oparciu o ten sam promień) ten wyglądał najlepiej i jako jedyny umożliwia pełną regulację tylnego koła a tym samym napięcia łańcucha.
Jeśli wpadnie mi odpowiedni błotnik w ręce na pewno nie omieszkam go wymienić.
Dla wszystkich zwolenników oryginalnego wyglądu.
Wszystkie oryginalne części z rozbiórki roweru łącznie ze śrubami (poza sparciałymi oponami, dętkami i plastikową koroną widelca która na skutek działania promieniowania UV rozpadła się - dlatego obecnie na rowerku jest korona od widelca Gazelle) zostały wyczyszczone, spakowane i czekają sobie u mnie w garażu, bo kto wie może za kilkanaście lat przywrócę Reksia do oryginalnego stanu
|
|
19-06-2014 02:35:49 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Reksio Zły - yolk - 19-06-2014 02:35:49
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|