Jak dla mnie najlepszy motorower, Romet Chart 210 by mateusz5625
|
Autor |
Wiadomość |
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Jak dla mnie najlepszy motorower, Romet Chart 210 by mateusz5625
Kabel z noki się znalazł to i zdjęcia są
Od poniedziałku w charcie siedzi cylinder, który wykonał Lagoon. Cylinder ogólnie bardzo dobrze zrobiony, nie ma się do czego przyczepić, szlif też bardzo dobry. Polecam tego pana !
Na początek kilka zdjęć cylindra:
Tu już montarz tego zastawu na mój świeżo złożony silnik
[img][/img]
Na dalszych zdjęciach jest już założony/złożony
Odpalony został w poniedziałek, i zacząłem powoli docierać żeby się nie przegrzał Co kilka km postój na schłodzenie silnika.
Czas ten poświęcam na rozrywkę
Na zjedzenie śniadania w drodze do szkoły
Albo jak na tym zdjęciu (robię grila na cylindrze, fajnie się ser roztopił w mojej kanapce) xD
Tutaj już reszta zdjęć z ostatnich 3 dni
Jak do tej pory sprawuje sie dobrze, mocy pod dostatkiem choć na początku już się martwiłem bo nie było jej. Oszczędzam go i nie chcę zatrzeć. Teraz do mieszanki leję olej castrol actevo. Do dzisiaj (3 dni) zrobiłem na tym cylindrze 160km, jutro jak pogoda pozwoli to dostukam jeszcze ze 100km.
Najciekawszą rzeczą jest spalanie, po uszczelnieniu gaźnika i wyregulowaniu znacząco spadło. W poniedziałek wlałem do zbiornika w którym było mniej więcej 2l paliwa cały 5 litrowy baniaczek i zrobiłem na nim 160km a prawie nic nie ubyło, może 2-3l, ale to jest nic w porównaniu do tego co było. Niestety to się skończy jak zacznę normalnie jeździć bo teraz to max 45km/h i to nie cały czas
Komentować
zapraszam do śledzenia moich wypraw na facebooku http://www.facebook.com/chartbymateusz5625
„Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy,
I noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy”
|
|
19-06-2014 00:49:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jak dla mnie najlepszy motorower, Romet Chart 210 by mateusz5625 - mateusz5625 - 19-06-2014 00:49:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości
|
|