Jak wykonać ósemki na egzaminie?
|
Autor |
Wiadomość |
Latos
Sezon trwa cały rok

Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
RE: Jak wykonać ósemki na egzaminie?
Nigdy nie dobijaj kierownicą do końca. A jak dobijesz to daj gazu bo się na 100% zatoczysz. Mi też na placu szły całkiem całkiem, a na egzaminie też oblałem na ósemce, chociaż po placu jeżdżać umiałem. A żeby bez jeżdżenia dupą to trzeba mieć naprawdę dobrze wyczuty balans motocykla. I to jeszcze na 1, choć nie wiem z jaką prędkością jeździ gladius/xj6 na jedynce. Ja bartonem volcano może coś około 8km/h na drugim biegu i zawsze przed wejściem w zakręt hebel, manewry dupą i na wyjściu lekko gazu, żeby nie zrobić głupiego błędu i się nie zatoczyć. I ósemkę zdałem za pierwszym podejściem bez powtarzania, ale stracha miałem jak cholera, bo to akurat był ten manewr na którym oblałem i wiedziałem jak niewiele brakuje do "przegranej", ale byłem dość pewien siebie i wiedziałem, że mam technikę i ni ma luja we wsi żebym nie zdał.
Tak jak nie_mientki mówi, weź sobie w innej szkole/u innego instruktora godzinę lub dwie, niech zobaczy ewentualne błędy. Zawsze lepiej (i taniej) wydać 100 na jazdę i 180 na egzamin, niż za 2 egzaminy i karmić word.
Zajrzyj do mojego zippa 
Mój BikePics
|
|
14-06-2014 01:53:06 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jak wykonać ósemki na egzaminie? - Latos - 14-06-2014 01:53:06
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|