Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji
|
Autor |
Wiadomość |
Dezamet_023
Nowy
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 51
Imię: Mariusz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji
Ja mrozenia walu nie polecam, jak rozgrzalem lozyska i cieplo z goracym sie styknelo to lozysko weszlo tylko do polowy, a jak wal mi temoerature pokojowa i lozysko rozgrzane to weszlo bez zadnych problemow ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) .
Ja ostatnio robilem remont silnika 2 biegowego 023, kupilem lozyska FAG, dalem z przesylka na allegro 70 zl, kupilem wal na gmoto za 66 zl, cylinder ALMOT 60cm3 z calym osprzetem prawie 100 zl (tuleja cylindrama krzywe okna, nierowna zostal zrobiony szlif, ale jezdzi, nie ma problemow z moca ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) ). Gdy skladalem silnik mialem problem gdyz korbowod byl grubszy od oryginalnego. Po zlozeniu silnika zobaczylem ze wal sie klinuje, musialem rozpolawiac silnik znowu i spilowac na karterach miejsce gdzie sie blokowaly. Po rozwiazaniu problemow, silnik pali ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) . Ogolnie polecam wspolczesne wyroby, moze i nie maja idealnych wymiarow ale to jedbak zalezy tez jak sie trafi. Tyle co moge sue wypowiedziec w tym temacie
|
|
04-06-2014 00:04:52 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji - Dezamet_023 - 04-06-2014 00:04:52
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|