Skalpelowa RS-ka :D
|
Autor |
Wiadomość |
skalpel155
SzpachelMen
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/uczen.png)
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Skalpelowa RS-ka :D
Więc tak, Przejażdżka by sprawdzić to to przy okazji, z tata w asekuracji. po 7km zaczęło mu furczeć przy dodawaniu gazu, tak jakby brakowało paliwa. później zaczęło buczeć i coraz mniej jechał. podejrzewam że zapłon odcinał. jakoś przejechałem tak łącznie 15km. Po 15km już tak się zaczęło dziać na 4 biegu, 5 nie było co wrzucać. na 19kilometrze (700m do celu) już trochę podku*wiony na całokształt którego się i tak spodziewałem (chciałem awarii jakiejkolwiek żeby nie rozbierać bez powodu ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) ) No i pomyślałem "Skoro już się tak pie*doli jak nim delikatnie jade, to go przebutuje" ![best best](images/smi1.png) Jedyna Depa, Dwója Depa, Trója Depa, Czwóra ledwo co zapięta i urwało ten jakże "idealny" spaw byłego właściciela ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) Nie wytrzymał REZO chyba ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) Spostrzeżenia, Nie mam linki obrotka i założonego licznika więc nie wiem przy ilu obrotach, ale dosyć późno budzi się do życia, problemy z Rozrusznikiem (Czasem kręci, czasem cyka przekaźnik. Rozrusznik dobry bo rozbieralem, czyściłem i podłączałem pod aku bezpośrednio i kręci) I obstawiam że to może być wina modułu, wkońcu zapłon sam z siebie nie odcina od tak sobie. No i w dzień po kupnie jechałem nim taką samą trasę (20km) i jechałem 65km/h i to na luzaku, bylo czuć że jeszcze ma. teraz było 60km/h i już było wąsko z gazem. Jak ktoś ma jakieś propozycje prócz winy zapłonu to mile widziane
A teraz rzeczy przyjemniejsze. Po rozebraniu jest lepiej niż się spodziewałem. No ale wałek zdawczy jest chyba od wersji 6 biegowej. Jest grubszy od tego co siedział u mnie, nie wiem czy działać z tym coś, czy szukać takiego jak ten stary (trudne do dostania)
Jak ogarne co z wałkiem to zabieram się za szukanie jakichś łożysk i simmerów, co najmniej FAG, PPL czy cuś w tym stylu, w końcu silnik innego wykonania, nowszej produkci, niech ma ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) a później walka z elektryką którą już dostałem, i wyglądem
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
|
|
22-05-2014 22:59:20 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Skalpelowa RS-ka :D - skalpel155 - 22-05-2014 22:59:20
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|