Romet Ogar 205 (1988r) Bartek
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 205 (1988r) Bartek
Post pod postem ale cóż
Dziś wzięła mnie wena by wyciągnąć Shreka i pogrzebać przy nim.. Parę razy pokopałem motor daje oznaki życia. Więc poszedłem po klucze i powoli zaczynamy rozbierać. Najpierw stopki lewarek kopniak i odkręcamy dekielek
Najpierw nie zdejmowałem magneta tylko pobawiłem się w regulację zapłonu. Wiele to nie dało bo nadal Shrek kichał i przerywał. Odkręciłem magneto i w oczy rzuciła mi się nie dokręcona śrubka na tych przewodach od kondka i cewki
Dokręciłem przy okazji rozebrałem przerywać i przeczyściłem styki
Wszystko skręciłem do kupy i czas do odpalenia. Za pierwszym ząbkiem Ogar się odezwał. No to fajnie wszystko ale niestety ta pieprz** kuleczka od automatu gdzieś sobie poleciała i teraz nie mam śruta Chciałem włożyć z koronki rowerowej ale jest za duża 0.7mm a ma być chyba mniejsza..
Przy okazji postanowiłem sprawdzić kranik i po odkręceniu odstojnika doznałem zgonu Był tak zawalony świństwem. Więc na stół operacyjny trafił kranik. Przeczyszczony i lekko powiększyłem dolot paliwa
Dostał nowy wężyk i teraz czekam na kumpla aż przywiezie mi tego śruta i odbędzie się próbna jazda i pierwsze mycie po dłuższym postoju.
Cieszę się, że maszyna w reszcie zagadała i będę mógł się przejechać w niedzielne popołudniu rekreacyjnie na rybki czy do lasu.
3majcie kciuki by wszystko się udało i Ogar w 100% gadał i przy okazji świecił
Później podrzucę nowe fotki z prac i po umyciu
|
|
17-05-2014 14:45:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 205 (1988r) Bartek - Bartek - 17-05-2014 14:45:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|