Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności
|
Autor |
Wiadomość |
KoRn
Uczeń

Liczba postów: 244
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności
29.03.2014 - wtedy sie zaczęło.
Postanowiłem zamienić maluchy miejscami, dlaczego? Chce czymś jeździć jak zdam prawko.

Na pierwszy ogień poszedł próg, poprzedni właściciel nie żałował pianki :E

Zabrałem się za wycinanie pasa przedniego, poszło gładko

Potem zaczęło się rzeźbienie podłogi, niejeden pewnie kupiłby nową ale nie ja

Podłoge pod progiem udało sie odratować, wewnętrzny próg nie kwalifikował sie do wymiany.

Poleciał na bok, troche spawania i czyszczenia

Zamiast kupować można zrobić samemu

Przyszła pora na drugą strone

Wewnątrz jest już gotowy, było pare dziurek w nadkolach, przegrodzie i jedna mała obok nadkola tylnego

Później nie zostało nic innego jak złożyć wszystko do kupy i zobaczyć czy pasuje

Teraz zostały jeszcze detale i lewy błotnik do zrobienia
Podłoga jest już wyspawana i zapodkładowana, zawieszenie jest po śrucie i podkładzie, co sie okazało po rozebraniu bębnów? Wszędzie są nowe cylinderki i okładziny  Brak luzu na przekładni, nowe drążki - jednym słowem wymalować w kolor i poskładać
Malowanie budy przewidziane jest w ciągu dwóch tygodni, cały czas szukam reperaturki błotnika ale chyba wstawie z FL'a i wyprofiluje rant odpowiednio jak nie znajde. Wiązka do motorowni jest, wnętrze już prawie całe skompletowane, zdobyłem nowe amortyzatory na przód i tył za darmo, sprężyny będą cięte i resor klepany ale najsampierw będzie na serii stał, dopiero potem dobiore wysokość i na drugim resorze i sprężynach będę działał żebym w każdym momencie mógł powrócić do serii
to tyle na ten moment, teraz będą hejty :mrgreen:
|
|
05-05-2014 15:34:27 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 05-05-2014 15:34:27
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|