OC Simsona
|
Autor |
Wiadomość |
skalpel155
SzpachelMen

Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: OC Simsona
(04-05-2014 21:59:00)Tomek21 napisał(a): mi się wydaje ze nie płacisz żadnych odsetek tylko normalnie jak oc na rok to płacisz za rok a nie poprzednie lata : ) kogo to interesuje mogłeś nie jeździć to i nie płacić 
Skąd Ty się urwałeś?!  nie wprowadzaj w błąd bo nieźle kogoś możesz usadzić. Zastanów się i przejrzyj kilka razy zanim napiszesz..
(04-05-2014 23:30:11)SimeR napisał(a): Semmao ,co ty gadasz ?? kara taka by była jakbym nie placil z 10 lat i dopiero chcial nadrobic.A tak ogolnie to to ostatnie mi sie skonczylo na poczatku Maja (ok 10 ) to ogolnie mam 1 zaległy,czyli jakbym miec te odsetki to zaplacilbym za 2013r 100 zl bo 50/na rok oglnie plus te niby odsetki i zdąze w terminie do tego ok.10 Maja żeby normalnie ubezpieczyc na 2014r.Dobrze mowie ?? 
Takie kary są już od kilku dni
Za nie opłacenie Oc na motorower i inne tego typu pojazdy
Do 3 dni 110zł
Do 14 dni 280zł
Powyżej 14 dni 560zł
I są to już nowe stawki (podwyżka 2014)
PS: Ratunkiem jest spisanie z kimś umowy, i ubezpieczenie go w ten sam dzien przez "kupca", nie wiem jak to się ma na zasadzie gdybyś go fikcyjnie "sprzedał" I "kupił".
TZN: Spisujesz umowe z ojcem Matką wujkiem czy listonoszem z datą wczesniejszą o np 3 miesiące (Ty jako sprzedający), i spisujesz drugą z nimi (Ty jako kupujący) Z terminem dzisiejszym, i postępujesz tak jakbyś kupił pojazd bez oc, czyli w dniu zawarcia umowy idziesz wykupić ubezpieczenie na siebie i go rejestrujesz.<-to tylko taka teoria, nie wiem jak się ma w praktyce. Dla bezpieczenstwa lepiej spisz z kimś bliskim umowe i niech on to zrobi i jeździj na jego danych.
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
|
|
05-05-2014 11:00:15 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|