Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] Looking for parts!
|
Autor |
Wiadomość |
lucretius
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Erik
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Looking for parts!
Hi!
Sorry for writing in english, but I'm from sweden and have been trying to read the forum through google translate this far
and now I have a question as well, hoping you can give me an answer!
This winter I bought myself a beatiful Romet Ogar 205, a bike that supposedly was brought to stockholm in the late 1980's, ran for only 600 km, then was put away in a basement, and hasn't been used since. In other words, it is in top quality, I suppose.
However, one part is broken, and the other is missing. Two parts I need before I can try it out, to see if it still works!
I have been trying to use parts, standard sizes of what we have here, but they seem to be just too small, more precisely 1 millimeter too small than what I need in order to attach them onto the moped.
So, what I need is one kick starter, that was missing, so I don't know how it looks, or where I can get one, (I ordered one from here, and from china, that said it was supposed to fit Ogar machines, but it too was too small... http://www.aliexpress.com/item/Free-ship...64645.html)
Also the gas vowel, or whatever it is called (see picture) is broken, and I need to get a new one.
So, please, if anyone knows where I can buy these parts, let me know, I'm just looking forward to getting this Romet on the swedish roads for this summer
Szybkie tłumaczenie dla niekumatych ode mnie ;* - Tomasso94
Cytat:Cześć!
Przepraszam że piszę po angielsku, ale pochodzę ze Szwecji i próbuję przeglądać forum poprzez translator google
Mam kilka pytań, liczę że mi pomożecie!
Tej zimy kupiłem sobie pięknego Romet Ogar 205, motorower został sprowadzony do Sztokholmu w 1980's, przejechał tylko 600 km, potem został odstawiony i nigdy więcej nie używany.
Jedna część jest zepsuta, innych brakuje. Potrzebuje dwóch rzeczy, zanim będę mógł go wyprowadzić i sprawdzić czy działa.
Próbowałem dopasować używane części, standardowych rozmiarów jakie tu mamy, lecz są one zbyt małe, dokładniej mówiąc jest milimetr różnicy względem tych cześci, które potrzebuje.
Więc, potrzebuje kopniak którego nie ma, więc nie wiem jak on wygląda i gdzie mogę go zdobyć. (Kupiłem jednego tutaj i jednego z chin, który miał pasować do Ogara, lecz jest zbyt mały... http://www.aliexpress.com/item/Free-ship...64645.html)
No i kranik paliwa czy jak to tam się nazywa (zobacz zdjęcie) jest zepsuty, potrzebuje nowy.
Więc prosze, jeśli ktokolwiek jest w stanie mi powiedzieć gdize mogę kupić te części niech mi pomoże. Mam nadzieję wyprowadzić Rometa na szwedzkie drogi jeszcze tego lata
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2014 23:59:15 przez Tomasso94.)
|
|
23-04-2014 22:55:24 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Looking for parts! - lucretius - 23-04-2014 22:55:24
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|