Motorower do 2500zł.
|
Autor |
Wiadomość |
Latos
Sezon trwa cały rok
Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
RE: Motorower do 2500zł.
Barton ranger - nowy kosztuje dokładnie 2500, a jest to to samo co ogar 202, czyli najzwyklejszy chińczyk. Ma 139fmb, czyli leżącego czterosuwa, kierunki, rozrusznik, dobre światłą - w sumie wszystko, co potrzebne do jazdy. Przednie zawieszenie jest podobne kształtem do tego w junaku albo rometach, hamulce bębnowe. Rama wbrew pozorom jest do wytrzymania mimo braku kołyski (jeździłem), jedynie przy bardzo wysokich obrotach (około 8-9 tysięcy) wibracje są naprawdę spore, ale z takimi obrotami się raczej nie jeździ. Chyba jedyna wada to kijowy wygląd. Ma 4 biegi
Japonia - suzuki rg, yamaha dt, honda mbx - nie wiem jakie mają silniki, ale są dobre i dostęp do części chyba też nie jest jakiś najgorszy. Roczniki to lata 80-te i 90-te. Silniki dwusuwowe, spalania chyba jakiegoś ogromnego nie mają. MI się niespecjalnie podobają oprócz dt. 5 albo 6 biegów. Hamulce tarczowe
Simson - dwusuw, niska awaryjność (w tych w/w też, praktycznie znikoma), trochę mały, świetny dostęp do części, możesz nawet kupić nowy silnik, ale to się równa z kwotą, którą chcesz przeznaczyć na cały pojazd. Ma 3, 4 lub 5 biegów (w niemczech są niby szóstki, ale długiego żywota im nie wróżę). Też mają światła, kierunki, rzadko rozrusznik, hamulce bębny.
To chyba takie 3 główne możliwości wyboru, ja bym na twoim miejscu wybrał chyba tą pierwszą - co nowe, to jednak nowe
Zajrzyj do mojego zippa
Mój BikePics
|
|
08-04-2014 20:15:15 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Motorower do 2500zł. - Latos - 08-04-2014 20:15:15
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|