Jak dla mnie najlepszy motorower, Romet Chart 210 by mateusz5625
|
Autor |
Wiadomość |
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Jak dla mnie najlepszy motorower, Romet Chart 210 by mateusz5625
Może mały aktual. W niedzielę byłem na Helu z Marwerick-iem i chart nie odmówił tego dnia posłuszeństwa, tylko zaczął się moczyć
We wtorek podjechałem nim do taty na warsztat
tata mi zostawił klucze od warsztatu, dał sylikon (taki jakiś bdb tylko nie znam firmy) i zacząłem dłubać. Elegancko wyczyściłem stary gówniany sylikon za 6 zł i odtłuściłem powierzchnię benzyną ekstrakcyjną
No i nałożyłem pięknie sylikon i przykręciłem pokrywę.
W międzyczasie uszczelniłem pastą do tłumików łączenie kolanko-cylinder oraz pospawałem mocowanie klaksona i go pomalowałem.
I tak charcik został na noc poza domem. Następnego dnia po szkole dokręciłem śruby w pokrywie i zalałem oleju oraz zrobiłem otwór odpowietrzający w korku oleju.
Jeszcze następniejszego dnia (dziś) mierzyłem ładowanie, zepsułem tego żółtego miernika i tata później przyniósł jakieś dziwne coś na czym się nie znałem i zmierzyliśmy napięcie. Więc tak: na zgaszonym 6,56v, na zapalonym silniku bez świateł 8v, na włączonych światłach 6,80v. Tata twierdzi, że ujdzie, ja też tak twierdzę.
Po moich uszczelnieniach silnik jest suchutki, i nawet nie myśli o tym by się spocić.
To by było na tyle. Pozdrawiam. Komentować!
zapraszam do śledzenia moich wypraw na facebooku http://www.facebook.com/chartbymateusz5625
„Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy,
I noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy”
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014 21:35:31 przez mateusz5625.)
|
|
03-04-2014 21:32:50 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jak dla mnie najlepszy motorower, Romet Chart 210 by mateusz5625 - mateusz5625 - 03-04-2014 21:32:50
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości
|
|