Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pseudo Turbinka / Zawirowywacz
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Pseudo Turbinka / Zawirowywacz
(28-03-2014 00:04:16)nie_mientki napisał(a): Ja myślę że Boszu to taki Adrian Newey rometowego światka. My tu nie doceniamy, a jak przyjdzie co do czego to z karty graficznej od laptopa zrobi czip-tuning każdej hulajnogi.
Nie trzeba karty graficznej żeby z Hulajnogi (elektrycznej) wyciągnąć lepsze parametry. Wystarczy tylko odpowiedni układ, transformator o odpowiedniej mocy i przewinąć silnik na większą moc/napięcie (czy jakoś tak).
Znajomy się w takie coś kiedyś bawił, jak miał taką hulajnogę. Tyle że z kilku godzin jazdy, zrobiło się dosłownie kilkanaście minut. Ale szła jak szalona!
I jeszcze co do tej Pseudo Turbinki, moja była montowana między cylindrem a gaźnikiem, w tym gaźnik był rozwiercony o grubość ameliniowej blaszki żeby nie stawiała oporów/nie było progów. Było cztery łopatki zawinięte na tyle, żeby zawinięcie kończyło się prawie w miejscu poprzedniej łopatki.
A co do innych moich patentów, było by ich więcej i pewnie były by bardziej "zaawansowane", gdyby nie to że zwykle brakowało na to gotówki i wszystko było robione z tego, co znajdę pod ręką w domu...
China is POWER!!!
|
|
28-03-2014 01:12:47 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Pseudo Turbinka / Zawirowywacz - Boszu - 28-03-2014 01:12:47
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|