Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Universal (Wigry 2) '78 by wnusiu94 feat. Sołtys
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Romet Universal (Wigry 2) '78 by wnusiu94 feat. Sołtys
Osoby uważnie wertujące forum zapewne skojarzą tego klamota z tematu znalezisk złomowych. Chwaliłem się nim już jakiś czas temu.
Stan wizualny po prostu powala na kolana.
Słowo o rowerku. Wyczaiłem go na złomie opartego o stertę grzejników. Dałem za niego chore pieniądze (jak na zakup na złomie, i nie, nie powiem ile). Jest to zubożony, teoretycznie eksportowy, lecz pewnie "krajowy" Universal. Zbudowany został najprawdopodobniej w oparciu o model Wigry 3. W ciągu swojego żywota ktoś wymienił mu kierownicę i wywalił przedni hamulec. Rower jest aż siwy od kurzu, jednak pod spodem znajduje się oryginalny lakier i nalepki zachowane w doskonałym (serio, serio) stanie. Taki typowy leżak piwnicowy, który po latach stania zaczął nagle zawadzać. Jak to zwykle bywa z Wigrami, luzy występują absolutnie na wszystkim. Pojazd trzeba doposażyć w bagażnik i dynamo oraz ogólnie się o niego zatroszczyć, bo wygląda jak kupa złomu. Ma niesamowity potencjał i po prostu urzekł mnie swoim nieco przykurzonym wyglądem.
Jak się widzi?
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2014 15:44:56 przez wnusiu94.)
|
|
24-03-2014 18:42:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Universal (Wigry 2) '78 by wnusiu94 feat. Sołtys - wnusiu94 - 24-03-2014 18:42:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|