Komar 2320 '70 - ''Klak''
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/zawodowiec.png)
Liczba postów: 2,381
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak''
Zrobiłem porządek w chliwie i nie wiem skąd to sie wzięło ale znalazłem kremową linkę sprzęgła w stanie bardzo dobrym ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) Szkoda tylko że uwalona czerwoną farbą blisko klamki, nawet nitrem nie schodzi ![Sad Sad](images/smilies/sad.gif) W każdym razie chyba ją założę
Przed chwilą zamówiłem jednak inne kartery, wypytałem sprzedającego: gniazda łożysk nie wyrobione, tulejki mosiężne siedzą, brak wyszczerbień, od pary. Niedrogo, bo 35 zł + przesyłka
Co mi jeszcze zostało? Uznałem że jako cylinder mam w miarę gładki to wymienię tylko tłok z pierścieniami - muszę tylko zmierzyć suwmiarką średnicę cylindra, bo mam na nim nabite N0, na tłoku R2, więc nie wiem co tam wujas wykminił ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) Wiem , wiem nie każdy po szlifie nabija nowe oznaczenie. Tłoki od 023 i S38 się różnią wysokością, co nie?? Do tego jeszcze wezmę ten wał za 61 złotych.
W ramie będzie też parę rzeczy do roboty. Trzeba będzie ogarnąć elektrykę - jak stacyjka się okaże walnięta to wstawię tam normalny przełacznik, taki jak miały pierwsze maluchy, a gasić to ja go mogę zdejmując fajkę ![:F :F](images/zab.gif) Do tego jeszcze zrobić hamulce, moze w końcu też zmienię ogumienie.
Proszę pisać co uważacie
|
|
15-03-2014 21:27:36 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak'' - romek - 15-03-2014 21:27:36
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|