Czy takie zabezpieczenie rometa byłoby dobre?
|
Autor |
Wiadomość |
bartoszek5k
MacGyver
Liczba postów: 2,358
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Czy takie zabezpieczenie rometa byłoby dobre?
Ja myślałem o tym już wcześniej i nawet mam już stacyjkę tylko trzeba wiercić dziurę w kapie.
Musimy mieć włącznik syrenki alarmowej(nie taki normalny tylko taki jak przy kompie jest np) http://www.google.pl/imgres?espv=210&es_...=0&ndsp=16
Wiercimy dziurę w mało widocznym miejscu i umieszczamy go tam , podłączmy do niego przecięty kabel od kondensatora. W tej stacyjce klucz po przekręceniu można wyciągnąć więc nie musimy z nim non stop jeździć. Nawet jeżeli złodziej go zlokalizuje to jest "prawie" niemożliwym jego przekręcenie(próbowałem)
Plusem tego zastosowania jest do ,że przełącznik jest przy silniku więc nie wystają żadne kable z silnika (nie ma czego ukrywać). Minusem jest to że musimy wiercić w pokrywie a także to że ten kluczyk jest bardzo powtarzalny i nie problem z jego zdobyciem (ale jaki złodziej pomyśli żeby go zabrać ze sobą).
Dodatkowo jak ktoś zapobiegliwy to świeca w rękę przy zostawianiu mopedu, albo mała kłódka w ogniwo na łańcuch
ROMET OGAR 205- remont ukończony
ROMET OGAR 200- w uzdatnianiu do użytkowania
ROMET DELTA CTB - dupowóz
|
|
14-03-2014 00:39:28 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Czy takie zabezpieczenie rometa byłoby dobre? - bartoszek5k - 14-03-2014 00:39:28
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|