[FAQ] jak wypolerować silnik?
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: [FAQ] jak wypolerować silnik?
ja również jestem w trakcie polerki Zdjęcia wrzucę jak poskładam cały silnik, bo na razie wypolerowałem (tylko samymi papierami ściernymi, a pastą wypoleruje jak jeden z karterów wróci z regeneracji, i przygotuje wszystko do polerki pastą)
Na teraz mam wypolerowany dekiel od strony magneta, oraz prawy karter (dodam jeszcze, że po umyciu karterów do połysku warto przetrzeć je z zewnątrz i dam gdzie się da wewnątrz, metalową szczotą drucianą na wiertarce z umiarkowanymi obrotami, to nieco polepszy efekt lustra, pod warunkiem, że pod koniec polerki papierami użyjemy gradacji 1000, 1500 i 2000 - z czego 1500 i 2000 wodnym ) Sama polerka dekla zapłonu zajęła mi 2 godziny , ale jak robić to porządnie, potem tylko wiertarka i prawdziwa polerka ,Prawy karter mi szedł nieco szybciej, bo było tam mniej przestrzeni do polerowania, i zajął mi tylko 40 minut Czeka mnie jeszcze lewy karter i pokrywa sprzęgła do polerowania, tak więc jak ktoś się chce zabrać za coś takiego, to na pewno nie zrobi się tego w pół godziny, cierpliwość jest wskazana
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2014 12:09:46 przez Damian4570.)
|
|
12-03-2014 12:09:19 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: [FAQ] jak wypolerować silnik? - Damian4570 - 12-03-2014 12:09:19
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|