82' Motorynka 50-M-2 by R4fku
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/mechanik.png)
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: 82' Motorynka 50-M-2 by R4fku
Heh, to nie jest żaden motorynko-ścigacz, to jest pocket bike, takie nadal produkują kolego ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) (o ile dobrze zrozumiałem o co tobie chodziło ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) .
Mały UP.
Wkońcu udało mi się wybić wał z karteru, miał luzy więc już wolałem kupić nowy, i wymienić wszystko ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif) Jednak zobaczyłem dzisiaj, że mam nieźle przeszlifowany karter, tam gdzie idzie zębatka zdawcza? (chyba ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) ), zębatka i łańcuch, a tak to wygląda
Pamiętam, że jak motorynka jeszcze stała kompletna w kącie, to powoli coś z niej wyciekało, podejrzewam, że to był olej, czy to coś, o jest wyżej, może być tego przyczyną? A ten z tym ubytkiem mam iść do tokarza, aby mi to ogarnął? Co myślicie? Proszę o radę na ten temat
No i kolejny ubytek - miałem "zmielone" to mocowanie (zapomniałem nazwy,sory ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) ) sprzęgła - tak to wygląda, dlatego postanowiłem również kupić coś takiego:
http://allegro.pl/sprzeglo-romet-komar-k...97804.html
A możecie powiedzieć, co jest powodem tego, że to jest tak zmielone? Dodam tylko, że kupiłem motorynkę z łysą tylną oponą, więc pewnie jakiś mądry palił gumę, to może być przyczyną?
Dzisiaj też postanowiłem wygotować gaźnik. I w komorze pływakowej dostrzegłem niezły syf, a po wygotowaniu on nie zeszedł, to znaczy jest taki "nagar" coś w tym stylu. To ma tak być, czy czyścić to aż do skutku? ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) Aha i mam też takie oznaczenie pod filtrem powietrza. Oznacza to, że to jest oryginalny gaźnik, czy jakiś tani zamiennik? Pytam z ciekawości
Dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi, pozdro
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2014 18:35:40 przez Rafku.)
|
|
08-03-2014 18:34:30 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: 82' Motorynka 50-M-2 by R4fku - Rafku - 08-03-2014 18:34:30
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|