Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123
(02-03-2014 16:03:38)szopen45 napisał(a): (02-03-2014 12:12:30)Błażej napisał(a): Czyli wychodzi na to ze jezdzi sie jak autem normalnie
Oj nie tak samo jeździ się dużo ciężej od auta trzeba używać więcej siły do wszystkiego nie ma wspomagania biegi są bardziej skomplikowane
Oj, nie tak ciężej. Ruskiem wiadomo, ale w nowszych traktorach jeździsz jak w limuzynie. Klima, dobre nagłośnienie i wytłumienie, ogrzewanie, szyber, wygodna pozycja + wspomaganie wszystkiego.
(02-03-2014 08:20:29)Błażej napisał(a): A tak ogolnie to jak sie takim ciagnikiem jezdzi ? Podobnie do auta ? Sprzeglo 1 gaz ? Jak tam sie wrzuca biegi ?
Traktorem jeździ się podobnie jak samochodem. Z tą różnicą że który bieg nie wrzucisz, no to ruszysz. Chyba że z obciążeniem bądź w polu przy pracy. Ale tak to np. w Ruski optymanie jest wrzucić 3 bieg, ruszyć i potem od razu 6 bieg. Po pierwsze dlatego, że 6 bieg jest naprzeciw 3 biegu (czyli wajha z lewej na prawo idzie), a po drugie mieszanie np. z 2 biegu na 6 bieg był by problematyczny, bo trzeba przy zmianie z 2 na 6 bieg zmieniać przełożenie (terenowe/szosowe). Bo 3,5,6 bieg jak dobrze pamiętam to szosowe, a 1,2,4 bieg terenowe. (mogę się mylić, bo zawsze z tym miałem problemy który bieg jest który, i wrzucałem na wyczucie)
No i jeszcze jest jedna sprawa, po za nożnym masz ręczny gaz. Czyli ile mu gazu ustawisz, tyle będzie.
China is POWER!!!
|
|
03-03-2014 03:45:25 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123 - Boszu - 03-03-2014 03:45:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|