82' Motorynka 50-M-2 by R4fku
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
82' Motorynka 50-M-2 by R4fku
Witam wszystkich
Chciałbym przedstawić swój projekt, który będę tutaj aktualizował przy każdym możliwym postępie w pracach
W wakacje tego roku kupiłem sobie motorynkę zarejestrowaną, bo zawsze chciałem mieć kawałek polskiej historii w swoim garażu
Pojeździłem sobie nią trochę, ale szybko zaczęła się sypać, więc przestała z 2 miesiące nieruszana, aż w końcu rozebrałem ją całą z myślą o kapitalnym remoncie, a nie bez powodu, a mam w sumie po co remontować, bo motorynka ma już na sobie 3 warstwę lakieru, oryginalnej oczywiście bym nie ruszył, bo taka czasem więcej warta od takiej po kapitalce.
Postanowiłem, że rama i reszta części "blacharskich" pójdzie do piaskowania, a potem w proszek, od razu zapytam - jak oceniacie proszek? Może już ktoś pomalował w taki sposób i może się podzielić, czy jest to trwałe malowanie i opłacalne, bo słyszałem, że jest to bardzo twardy lakier, i niby szybko pęka. Ogólną koncepcję na motorynkę mam, na razie nie będę zdradzać, na lato (o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem) pokażę efekt końcowy
Patrząc na moją sygnaturkę można wywnioskować, że mam też kilka innych zabawek, więc od razu po prostu tutaj powstawiam ich fotki, coby nikt potem się nie pytał.
Bemi Cross 125cc:
Mini Cross 50cc:
Mini Ścigacz 50cc:
Quad 150cc:
No i oczywiście pacjentka (niestety tylko jedną fotkę zrobiłem)
pozdro
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
03-03-2014 01:01:31 |
|