Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123
|
Autor |
Wiadomość |
janusz94
Rezonator
Liczba postów: 65
Imię: Janusz
Pojazd: Inny
|
RE: Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123
Troche pitolicie panowie na temat seryjnego wadka, sam mam i wiem że trzydziecha w dobrym stanie i ruski w dobrym stanie i trzydziestka w polu w orce niema polotu, cały czas ''najeżdżałem'' trzydzieche jak oraliśmy. Trzy skiby normalnej wielkości też swobodnie targa.
Cały klucz do odpowiedniej mocy w rusku to ustawienie pompy wtryskowej kt. bardzo często są źle ustawione przez co rusek jest słabawy.
Co do samego projektu to wydaje mi się że dość ciekawei może to zapierniczać i nie mówcie mi że benzyniak kt. kreci może z 4k rpm ma jakoś mocno wysoko moment obrotowy.
Nawet biorąc pod uwage pojemności silników w żuku jak dobrze pamiętam 2,5l a w ruskim 1,5l to już z samej pojemności skokowej moment obrotowy rośnie i to bardzo dużo. Więc nawet jak żuk miałby max moment obrotowy powiedzmy przy 3000rpm to i tak przy 1500rpm ma większy moment niż seryjne serducho władka.
Ja osobiście czekam na odpalenie tego i jakaś pokazówke jak to sobie radzi w pracach polowych
Powodzenia
|
|
02-03-2014 11:51:44 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123 - janusz94 - 02-03-2014 11:51:44
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|