6-cio cyfrowy Vin, Jak czytać rocznik?
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
6-cio cyfrowy Vin, Jak czytać rocznik?
Mam problem, bo mam 6 cyfrowy numer Vin i nie wiem jak odczytać z niego rocznik...
W skrócie, dostałem ciąg umów, ubezpieczenie, przegląd bezterminowy (z 2008r), zieloną tablicę rejestracyjną i jeszcze parę papierków.
W każdym z nich w miejscu "Rocznik" pisze "nieokreślony" lub "nieznany". Pomyślałem o odczytaniu rocznika z numeru Vin. Ale jest 6-cio cyfrowy i nie wiem czy jest możliwość odczytania tego numeru.
Dodam, że nie posiadam na razie dowodu, bo znajomy o nim zapomniał...
Numer Vin to: 207673
Pojazd: Romet Komar
Na przeglądzie bezterminowym z 2008r. pisze że data pierwszej rejestracji to 1990r. Co wydaje mi się raczej niemożliwe, chyba że pojazd był wyrejestrowany przez dany okres czasu.
I pytanie, czy jest szansa odczytania lub doszukania się roku produkcji?? Chodź by przy przerejestrowaniu w urzędzie komunikacji??
Czekam oczywiście jeszcze na dowód, i liczę że będzie Tam podany rok produkcji...
A i jeszcze pytanie o ten przegląd. Bo od 2009r (jak dobrze pamiętam oczywiście) weszła ustawa w której przegląd bezterminowy był niemożliwy, a posiadacze pojazdów z takim przeglądem byli zobowiązani w ciągu 3 lat od wejścia ustawy zrobić przegląd. I czy będę miał problemy z tym przeglądem? Bo minęło już ok. 5 lat...
China is POWER!!!
|
|
27-02-2014 05:09:33 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
6-cio cyfrowy Vin, Jak czytać rocznik? - Boszu - 27-02-2014 05:09:33
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|