Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Samouczek - Rejestracja "na żółte"
|
Autor |
Wiadomość |
motonita
Uczeń
Liczba postów: 277
Imię: motonita
Pojazd: Inny
|
RE: Samouczek - Rejestracja "na żółte"
(23-02-2014 16:47:05)grzesiek.r napisał(a): Tak na szybko odpowiadam bo nie mam dziś czasu
http://oldtimery.com/index.php?option=co...Itemid=600
Kolego przeczytaj dokładnie "(wedle wytycznych Krajowego Ośrodka Badań i Ochrony Zabytków)" a te wytyczne nie są formą prawną tylko wytycznymi
http://oldtimery.com/index.php?option=co...Itemid=714
Mimo że konsultują ze mna artykuły punktu 4 który jest TOOTALNĄ bzdurą (zapewne przez konserwatora któregoś)
... w ogole czesć trzecia jest totalną bzdurą... sie chłopaki nie spsisali...
źródło chyba wystarczająco wiarygodne i uznane w tym kraju jezeli chodzi o pojazdy zabytkowe.
no z chłopakami jestem wmiare non stop w kontakcie... jednak artykuł 3 jest totalna bzdurą juz do nich dzwonie bo herezje tworza
(23-02-2014 20:27:24)gt10r5 napisał(a): Panowie a ja mam takie pytanie:
Romet polo 76' bez papieru, umowy k/s. Jaka najlepsza będzie dla niego opcja?
Papiery z czegoś innego np. komara później przbić ramę i zarejestrować jako normalny motorower.
Nielegalne bo paserstwo ale....
Rejestracja jako zabytek ja w poradniku - jestem w stanie zarejestrować go jako zabytek bez umowy k/s ?
oddaj go koledze za darmo i odkup od kolego na umowe
Ten moplik ma być jak najbardziej oryginalny i dlatego myślę nad zabytkiem.
i bardzo dobrze
Z góry dzięki za odpowiedzi.
(23-02-2014 23:23:25)typ17 napisał(a): szkoda go skazic takim patentem z nr z innego mogelu lepiej powalczyc z zabytkiem.
moze warto zaczac od policji i sprawdzenia czy nie jest kradziony?
ale po co? zaden policjant ci zaswiadczenia nie wypisze...
i wtedy z takim kwitem moze na jakis zlomie udaloby sie zalatwic ze go tam kupiles bo typ by sie nie bal ze wyjdzie ze kradziony.
i myslisz ze ktos ci napisze fakture z numerem ramy na motorower? zapomnij...(powodów masa)
gdyby co to do sprawdzenia zabierz sama rame bo w razie zonka bedzie musiala tam zostac
yy a ty w pasiak??
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2014 13:11:02 przez motonita.)
|
|
24-02-2014 12:56:44 |
|
1 osoba postawiła piwo motonita za ten post:1 osoba postawiła piwo motonita za ten post.
Zweitakter (08-03-2014)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Samouczek - Rejestracja "na żółte" - motonita - 24-02-2014 12:56:44
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|