Fiat Maluch Town by MichalSR50
|
Autor |
Wiadomość |
MichalSR50
Mechanik
Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50
Dzisiaj Mały miał swoją pierwszą i legalną awarię, która go unieruchomiła! Był co prawda gaźnikowy incydent na Ogólnopolskim, ale wtedy odpalał i dało się jechać. A więc po tygodniu przerwy włożyłem aku i chciałem się przejechać. Po drodze wstąpiłem do sklepu. Wracam, przekręcam kluczyk i... nic. Nie kręci, a kontrolki się świecą. Powtarzam kilkukrotnie, zero reakcji. Mówię coś z aku nie tak, ale dziadek wspomógł mnie kablami z Corsy i nic to nie dało. Jakiś pijaczek w międzyczasie powiedział, że to rozrusznik, a dokładniej bendix. O kurde, naoglądałem się męk z rozrusznikiem i lekko się przeraziłem Ale zadzwoniłem do zaufanego mechanika, zgodził się zobaczyć go wieczorem. W międzyczasie zrobiłem przedwiosenne porządku w garażu i bagażniku, z pomocą piesia oczywiście
Pojechałem do niego i od razu stwierdził, że to automat rozrusznika. Na jutro mi go wymieni. Tak wiem, sam powinienem, ale niedługo są poprawki więc nie miałbym nawet czasu na tą naprawę. Zapewne by wyjechał dopiero jakoś w kwietniu, bo to jeszcze potrzeba chęci i umiejętności
A, i znalazłem kolejną ogromną zaletę Malucha. Prawda, że nie pali z kluczyka, ale na pych łapie od razu. I fenomen polega na tym, że SAM mogę go sobie popchnąć, i odpalić! Tym sposobem przejażdżka się odbyła, lecz stroniłem od gaszenia go na mieście
|
|
20-02-2014 21:34:51 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Fiat Maluch Town by MichalSR50 - MichalSR50 - 20-02-2014 21:34:51
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|