AM6 opinie
|
Autor |
Wiadomość |
lincoln_88
Uczeń
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/uczen.png)
Liczba postów: 258
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: AM6 opinie
Przy tym ile jeżdżę, to bym musiał wydawać jakieś 200-300 zł na olej (ten lepszy) miesięcznie. Po za tym słucham się taty mechanika, który jak mówił, że kiedyś był tylko lux i lux się lało do wszystkiego. Do mixolu dolewam na 2l jakieś 100 ml tego czerwonego, ale nie zawsze. Przejeździłem tak jakieś 6-7 tys km i bezproblemowo. Niezauważalnym dla mnie problemem jest dla mnie to, że nawet lejąc 1:50 strasznie dymi i jak go wleję najpierw do baku, a potem benzynę to mi potrafi zapychać gaźnik i trochę trzeba się nakopać, ale to szczegóły ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif) Co do nagaru to czy ja wiem... Bardziej początkowo mi zapychało tłumik, ale jak go porządnie wymyłem pianą aktywną i wydmuchałem to nic się nie dzieje. Mi nie przeszkadza bynajmniej, że na nim jeżdżę. Bardziej mnie martwi to, że ostatnio w jakimś nowym fordzie (chyba KUGA) ktoś miał mineralny olej, więc się nie przejmuję tak bardzo. No, ale każdy robi jak uważa (najwyżej ja zapłacę za naprawę, a nie ty przecież ![Tongue Tongue](images/smilies/tongue.gif) ). No na te 6-7k wymieniłem raz tłok. Nie chce z forum robić spinaczki, więc temat oleju bym odpuścił. Ja na nim jeżdżę, działa i tyle
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2014 01:03:40 przez lincoln_88.)
|
|
18-02-2014 00:59:09 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|