AM6 opinie
|
Autor |
Wiadomość |
kubu355
Motorynkowy Komarzysta
Liczba postów: 526
Imię: Kuba
Pojazd: Romet Komar
|
RE: AM6 opinie
(17-02-2014 23:12:31)damix98 napisał(a): Mam teraz Yamahe z silnikiem AM6 i miałem do tej pory doczynienia z tym silnikiem.
Spalanie jest różne, bo np. moja Yamaha paliła 7l/100km, a kolegi Aprilia RS coś koło 4l/100km.
Najczęstrze usterki to chyba raczej ze skrzynią, bo biegi czasem wypadają i nieraz ciężko znaleźć luz.
W takie trasy 20km to można jeździć, ale na dłuższe to raczej nie, bo się strasznie grzeje.
Hahaha teraz to mnie rozbawiłeś
AM6 się grzeje w dłuższych trasach? To wiedz, że masz coś nie tak z chłodzeniem. Przecież to jest LC, które jest stworzone po to aby jeździć w dłuższe trasy. LC się grzeje przy stuncie i staniu w korku na włączonym silniku, ponieważ nie ma obiegu powietrza, chyba, że ktoś ma wiatraczek
2T przy stosowaniu dobrego oleju i dbaniu o silnik, pali tyle co 4T, w paru przypadkach nawet mniej.
Nigdy nie wsiadł bym na motor 4T który jest poniżej 125 ccm, bo to po prostu nie idzie
Tak skrzynia w AM6 jest potworna :/
Jeżeli nie zadba się o nią od początku, to potem są duże problemy, psuje się ona najczęściej, gdy ktoś nie potrafi, bądź uczy się jeździć biegówką.
Polecam bardzo silniki Derbi EBS, EBE, D50B. Są to naprawde dobre silniki, w których nie ma żadnego problemu ze skrzynią, są też w serii mocniejsze od AM6.
Przykładowe motorki z tym silnikiem Derbi Senda, Gilera SMT, Aprilia RX.
FanPage naszego Gangu ---> Klik!
|
|
18-02-2014 00:09:15 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: AM6 opinie - kubu355 - 18-02-2014 00:09:15
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|