Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123
|
Autor |
Wiadomość |
motoryniarz123
Chartkolot !
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 538
Imię: Adam
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123
(15-02-2014 22:50:39)mikolaj.lukasik napisał(a): a szło by odkupić od ciebie żuka ? a i czy dałoby sie spisać umowe za życia twojego taty
myślałem o tym ale jest jednak strach, po za tym wczoraj już rozebrałem skrzynie biegów i chłodnice.
(16-02-2014 18:11:21)Boszu napisał(a): Oryginalny Rusek nie da rady z 3 skibowym pługiem?? To czemu mój Rusek jak był po remoncie (już z 10 lat temu jak mały brzdąc byłem) to tato woził mnie w nim i właśnie na 3 skiby leciał??
Podejrzewam że był to pług 3 skibowy ale grudziądzki, czyli z mniejszymi lemieszami prawidłowo stosowany do podorywki ale niektórzy używają go do zwykłej orki, bo rusek na pewno nie da rady takiemu większemu pługowi np jak do 60-tki
(16-02-2014 18:11:21)Boszu napisał(a): I dziwna przeróbka, bo benzyna w pole się nie nadaje... Przynajmniej nie przy takim silniku. Bo nie ważne jest ile ma KM, tylko ważny jest moment! Dla porównania, Maluch ma te ok. 30kucy, i jak robią z niego traktorki to nie nadają się do orania pola. Bo brakuje momentu i trzeba pałować po pedale gazu i sprzęgła.
I ogólnie przeróbka Ruska to lipa. Po raz pierwszy chyba, powiem że wolę oryginał niż taką przeróbkę!
Zauważ też, że do samoróbki dają skrzynie z różnych pojazdów, a np Ruski ma oryginalną skrzynie przystosowaną do pola, więc nawet taki silnik z maluszka słabo ale zawsze jakoś dawał by rade w polu przy tej skrzyni
.
Romet Chart -"Kiedyś bił rekordy , teraz podbija serca"
|
|
17-02-2014 00:53:54 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dziwny traktor Władimirec t25 by motoryniarz123 - motoryniarz123 - 17-02-2014 00:53:54
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|