Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[50-T-1] T-1 nie odpala
|
Autor |
Wiadomość |
MrF4k
Daaaawwccaa

Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
[50-T-1] T-1 nie odpala
Elo
W niedziele gdy chciałem wrócić od kolegi do domu Romkiem ale już miał problemy z zapaleniem nie chciał sie za bardzo wkręcać na obroty tak przerywał. Pomyślałem że to zapłon ale okazało sie że nie wziąłem kluczy i nie miałem jak sprawdzić więc zapchałem Rometa do domu. Okazało sie ze nie ma iskry ustawiłem zapłon i na platynkach dalej nie było iskry jak sie przykładało świece do cylka i sie kopało ale gdy zakręciłem ją odpalił pochodził troche było wszystko dobrze. Za jakiś czas biore sie znów do odpalania a tu przerywa . Już nie chciało mi sie bawić w przekładanie części więc włożyłem cały drugi iskrownik z jeżdżącego moto ustawiłem wszystko i palił normalnie i jeździł też  za dwa dni przychodze znów dzieje sie to samo ale jakoś przegazowałem i problem znikł przejechałem sie kawałek zgasł i nie chciał w ogóle odpalić nawet na pych. przeczyściłem gaźnik bo myślałem że dysze zapchane (iskra była) ale to jednak nie to czasami odpali na 2 s i gaśnie nie wiem co jest ?? co może być przyczyną ?? wydawało mi sie też że zła mieszanka bo tak mi sie wydawało jak by nie mógł przepalić ale raczej nie to bo dawno robiłem mieszanke i jeżdził normalnie
pomóżcie !!
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2012 11:41:26 przez Tomasso94.)
|
|
26-10-2011 20:13:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
[50-T-1] T-1 nie odpala - MrF4k - 26-10-2011 20:13:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|