Chart 210 1989r. od axelbenq
|
Autor |
Wiadomość |
axelbenq
Óczeń
Liczba postów: 242
Imię: Aleksander
Pojazd: Romet Chart
|
Chart 210 1989r. od axelbenq
Chciałbym Wam zaprezentować mojego Charta, który towarzyszy mi nieprzerwanie od 2007r.
Kupiony od "młodego gniewnego" za 500zł, który na owe czasy po zmęczeniu silnika i jak było widać kilku wywrotkach, jak to stwierdził przy sprzedaży: dozbiera i kupuje "ściga" Mimo średniego stanu technicznego namówiłem Tatę na zakup i tego samego dnia znajomy mechanik ogarnął w miarę silnik. Jeździł nawet w miarę przez sezon z hakiem gdy pewnego dnia przy prędkości 50 km/h coś trzasnęło w silniku, zablokowało koło z głośnym piskiem opony i koniec... Odstawiłem Charta w kąt garażu gdzie stał prawie dwa lata, w międzyczasie coś tam kompletowałem części, jednak później zrobiłem prawo jazdy, dorwałem samochód a Chart dalej zbierał kurz. Planowałem go również puścić na części, jednak zmiękło mi serce i stwierdziłem że jednak go ogarnę, i będę nim dalej jeździć. Przełomowym momentem był zakup silnika na alledrogo "kompletnego i odpalającego", po przekładce silnika Charcisko wróciło na drogi, zostało finalnie zarejestrowane i opłacone (pozdrowienia dla UFG za karę za brak OC, jednak pamiętaliście ). Aktualnie na bieżąco ogarniam to i tamto, jak pogoda pozwala jeżdżę do pracy, oraz kończę silnik składany z lepszych części, także nowych.
Dawniej było tak:
Aktualnie mamy tak:
Jako że majsterkowanie przy tego typu sprzętach nigdy się nie nudzi, lub jak kto woli nie kończy to raczej będzie to dłuższy temat, zapraszam do komentowania
|
|
11-02-2014 00:39:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Chart 210 1989r. od axelbenq - axelbenq - 11-02-2014 00:39:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 21 gości
|
|