Romet Pony 50-M-2 '86/87 - ''Komarynka''
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,207
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Pony 50-M-2 '?? - ''Komarynka''
Tak trochę odkopię temat
Zdychając z nudów postanowiłem coś porobić przy motorynce. Jako że silniczek to igła, a rama też całkiem-całkiem, postanowiłem że ją dopieszczę. Wydobyłem z czeluści ogródkowej szopki dawcę:
Motorynka z 1989, bez dokumentów, mój pierwszy Romecik Kupiona za 500 złotych (tak, wiem dużo), potem jeździła z silnikiem 025 aż skończyła jako dawca. Może kiedyś ją odremontuję, jednak nie będzie to oryginał a po prostu składanka Tak na pamiątkę szczeniackich lat A w sumie to zaraz chyba napiszę o niej oddzielny temat. Wziąłem z niej rączkę hamulca przedniego, przednią oponę, zaślepkę z licznika i osłonę łańcucha (też połamana, ale jest jej więcej niż było w czerwonej ). Przy okazji w rzeczonej szopce znalazłem skarb. Zapomniany duży kosz różnorakich części. W tym silnik S38 z mojego komara w częściach, sporo części od 023, różne lampy, i wiele innej drobnicy. W tym koszu znalazłem także czarną rączkę gazu (w mojej motorynce była kremowa, ze sztywniaka) i nie połamany odblask z lampy tylnej. Części zamontowałem, ale zostało jeszcze kilka rzeczy. Motorynka nie posiada cewek świetlnych bo kiedyś składałem zapłon, nie chciało mi sie ich przykręcać bo myślałem że i tak zaraz będę to rozbierał a jak zobaczyłem że igła to już mi było szkoda demontować tego wszystkiego Poza tym zawieszenie jest strasznie miękkie, naklejki na baku przydałoby się zmienić, linka sprzęgła jak i same tarcze do wymiany. Poza tym siodło z Kadeta. I ogółem jakieś czyszczenie by się przydało
Takie tam podczas wymiany ogumienia
|
|
09-02-2014 19:36:33 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony 50-M-2 '?? - ''Komarynka'' - romek - 09-02-2014 19:36:33
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|