Romet Chart 210 Amanssego
|
Autor |
Wiadomość |
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,747
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 210 aka "Roman"
Powiem Ci Wojtek tak, nigdy nie wiadomo kiedy taka uszczelka zacznie cieknąć Ponadto lepiej kupić ten gambit/klingieryt i mieć spokój na xx lat Podam Ci przykład uszczelki wykonanej z Gambity, a więc tak BigSoft zrobił właśnie z tego materiału tą uszczelkę, i jeździ już ponad 12000 km i nic nie cieknie, jest sucho i uszczelka trzyma Teżja zastosowałem uszczelkę taką lecz z kligierytu bo innego nie mogłem dostać, a zamawiać nie chciałem, na papierowej uszczelce też z tego kompletu po złożęniu i zalaniu ciekł mi odrazu olej, natomiast na cieniutkiej warstwie silikonu że po skręceniu praktycznie nic nie wycisneło się i uszczelce 0,5mm grubości nic nie cieknie jest sucho, tak więc polecam chociaż na kartery zastosować bo złożysz, pojeździsz i będziesz musiał to spowrotem po jakimś czasie rozkręcać bo będzie cieknąć
Widzę żę też tak jak ja składasz na Fagach i simerach Corteco silnik Tylko dobrze podgrzej łożyska zanim je osadzisz na wale Silikon polecam K2 czarny lub czerwony Możę oringi warto wymienić wszystkie 4sztuki ?
xyz
|
|
08-02-2014 13:22:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - stqc - 08-02-2014 13:22:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
|
|