Fani Czterech Kółek Syrena 105 PL
|
Autor |
Wiadomość |
Michał
Taki tam

Liczba postów: 332
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Fani Czterech Kółek Syrena 105 PL
(26-01-2014 17:29:24)Damian4570 napisał(a): Odcinek oglądałem na Discovery Fajnie, że zainteresowali się tym autem, jednak nie rozumiem jaki był sens zmiany prądnicy na alternator? Ed nie wie, że w oryginalnej prądnicy wystarczyło tylko zmienić, lub wyczyścić szczotki? A, że alternator miał inną biegunowość niż auto, to Ed musiał odwrócić całą biegunowość pojazdu (radio, które zamontowali, również miało odwrócone bieguny) - Nie rozumiem, czemu oryginalne radio wywalili (o ile takie w Syrence występowały).
Ogólnie odcinek bardzo spoko Czasem jednak ogarniało mnie lekkie uczucie wstydu, że Syrenka stosowała tak prymitywne rozwiązania, jak na lata 80-te Począwszy od silnika od motopompy, a zakończywszy na ogólnej stylistyce pojazdu - ale klimacik jest Naprawdę podoba mi się lakier jaki otrzymała nasza Syrenka, ale szkoda, że trafiła do muzeum, a nie robi furory na ulicach WB 
Haha,bardzo dobrze zrobił,że zamontował alternator,a nie babrał się z pradnicą.Dawniej nawet ludzie w kaszlakach celowo tak robili
|
|
26-01-2014 20:38:29 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Fani Czterech Kółek Syrena 105 PL - Michał - 26-01-2014 20:38:29
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|