Kaniloxowy Romet Chart
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Kaniloxowy Romet Chart
(23-01-2014 19:52:21)Lagoon napisał(a): Kanilox, ale z czym nie wiesz? Tak jest zbudowana manetka w charcie, masz tam zaczep linki i na to idzie taki plastik, w których wchodzi pancerz linki.
Fajny pies, szkoda, że nie Chart
No szczerze powiedziawszy nie za bardzo wiem jak jest zbudowana manetka w charcie, pierwszy raz to widzę. Cały czas wydawało mi się że czegoś brakuje. Tu masz zdjęcie jak to wyglądało http://scr.hu/4y/wbsra
I to chyba tego plastiku co piszecie. Macie może tego zdjęcie?
I teraz zdjęcia jak zawsze.
Do próby pomalowałem tłok tą farbą którą będę malować piastę lagi itp. Jak widać całkiem podobna tylko więcej bezbarwnego muszę dać.
Opona oryginalna, nigdy nie wymieniana. Przynajmniej tak mi powiedział poprzedni właściciel ale wieżę mu.
Przednia felga po czyszczeniu, zobaczymy jak będzie szło przeplatanie tej tylnej, jak nie będzie tak źle to może przednią też się zrobi.
Chromy przygotowane do lakierowania bezbarwnym ale już było za późno (około 23:30) i będę to robił dopiero w sobotę.
Tu przygotowana piasta i dekielki do malowania. Najpierw czyściłem je szczotką drucianą, potem elektryczną ale najskuteczniejszy okazał się skrobak, po prostu zdrapałem tą farbę.
A tu znowu zdjęcie nie związane z resztą. Kompresor odremontowany, teraz trzeba go jeszcze przymocować do ramy i zamontować na swoje miejsce.
|
|
24-01-2014 02:59:32 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Kaniloxowy Romet Chart - Kanilox - 24-01-2014 02:59:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|