wypadek bez karty
|
Autor |
Wiadomość |
skalpel155
SzpachelMen

Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: wypadek bez karty
(23-01-2014 10:12:23)Semmao napisał(a): (20-01-2014 18:19:59)skalpel155 napisał(a): Więc kara za brak uprawnien 500zł możesz dostać, ale mozesz się odwołać jako nie letni (musiałbyś poczytać więcej o tym)
Ja bardzo chętnie o tym poczytam, bo to wierutna bzdura. Nie ma odwołania od podpisanego mandatu, prawo nie daje takiej możliwości! Podpisanie mandatu uprawomacnia go [...]
Sorki że nie na temat pytającego, ale jak coś się zaczyna na wietrze to i tu się kończy.
Semmao, więc poczytaj. Jeśli nie masz 18 lat, nie masz stałego zarobku, to i nie masz pieniędzy. Możesz nie przyjąć mandatu pod takim pretekstem. Wtedy sprawa idzie do sądu lub odrazu jest rozpatrzona na komendzie i umorzona. wiem bo brat miał dostać mandat, ale tym sposobem się odwołał.
A co do samego odwołąnia, nie mów mi że wierutna bzdura. od podpisanego mandatu jest termin 7 dni na odwołania się, bo np po kontroli przekalkulujesz sobie że jednak policja się myliła i chcesz dociekać swojej racji.
"Termin na odwołanie
W praktyce kierowca musi podjąć decyzję o nieprzyjęciu mandatu natychmiast - w momencie, gdy pozna decyzję funkcjonariusza.
A jeśli mandat został przyjęty, na odwołanie do sądu jest 7 dni."
Fragment z forum prawnego i z życia. Jeśli nadal nie wierzysz to już nie mój problem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2014 15:27:24 przez skalpel155.)
|
|
23-01-2014 15:26:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: wypadek bez karty - skalpel155 - 23-01-2014 15:26:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|