wypadek bez karty
|
Autor |
Wiadomość |
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: wypadek bez karty
(20-01-2014 18:19:59)skalpel155 napisał(a): Więc kara za brak uprawnien 500zł możesz dostać, ale mozesz się odwołać jako nie letni (musiałbyś poczytać więcej o tym)
Ja bardzo chętnie o tym poczytam, bo to wierutna bzdura. Nie ma odwołania od podpisanego mandatu, prawo nie daje takiej możliwości! Podpisanie mandatu uprawomacnia go, a kiepska sytuacja finansowa nie uprawnia do popełnienia czynu zabronionego, inaczej cała biedota by kradła, przekraczała prędkość itp, a potem się odwoływała zasłaniając się brakiem zarobku itp. Złamałeś prawo = płacisz.
Wracając do meritum wątku - kwestia jazdy bez uprawnień i mandat karny kredytowany na 500zł została już wyjaśniona. Druga sprawa to sprawstwo kolizji - powiedz mi, komuś coś się stało? Są obrażenia powodujące rozstrój powyżej 7-miu dni? (złamanie, wstrząs mózgu itp)? Jeśli nie sprawa jest traktowana jako kolizja, nie jak wypadek.
Napisz mi, bo nie doczytałem nigdzie - wjechałeś w jego tył czy bok?
Mandatu za kolizję już nie będzie bo sprawa jest za stara i mandatu wystawić już nie można. Sprawa zostanie skierowana do sądu przez funkcjonariuszy, gdzie grzywna może sięgnąć 5.000,- zł.
Jeżeli zostanie uznana Twoja wina, samochód zostanie naprawiony z Twojego OC, ale licz się z tym, że ubezpieczyciel wystąpi do Ciebie (lub właściciela polisy) regresem o zwrot kosztów. Jest to wręcz gwarantowane.
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
|
|
23-01-2014 10:12:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: wypadek bez karty - Semmao - 23-01-2014 10:12:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|