Opinia w sprawie komputera
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Opinia w sprawie komputera
Boszu - w domu posiadam dwa komputery z Intel Pentium 4 (512 Mb RAM i 3 GB Ram), jeden z i5 (laptop), oraz z AMD FX 6100- więc porównanie miałem Na Intel P4 nigdy nie narzekałem, dopóki RAM-u nie zabrakło, procesor spisywał się doskonale (3.5 Ghz wystarczało), potem był laptop - wiadomo inna technologia wykonania - i5 (z 2010 r.) daje radę do dzisiaj (też 3 GB RAMu), ale gdy przyszła kolej na nowy PC - przekonałem się do AMD, przede wszystkim w Intelu martwiła mnie technologia Sandy Bridge, przez którą Intel wypadał gorzej w testach wydajnościowych niż AMD. Może opłaca się kupować Intela, ale tylko "używki" - bo cena którą życzy sobie Intel za swoje produkty, jest trochę nieproporcjonalna do tego, czego się spodziewamy od procesora z takiej półki cenowej (mam na myśli głównie serię i).
AMD - jest tańsze, jakość wykonania taka sama jak Intela, no a przy okazji nie przepłacamy za procesor, tych 300-400 zł. Zresztą, jak AMD się grzeje to wystarczy zastosować mocniejszy wentylator i nie będzie się grzał - proste U mnie jeszcze się nigdy zbytnio nie zagrzał (nawet grając w MoH, czy ETS 2 na wyższych ustawieniach). Nie wiem skąd na niechęć do AMD, kiedyś też nie lubiłem AMD i twierdziłem to samo co Ty Boszu, dopóki sam nie kupiłem PC z AMD na pokładzie - bo według mnie większość ludzi po prostu opiera się na opiniach gdzieś tam zasłyszanych i przekształconych, czyli sami nie sprawdzą, a oceniają coś z czymś z czym nie mieli styczności (nie twierdzę, że akurat Ty Boszu)
|
|
22-01-2014 12:16:57 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Opinia w sprawie komputera - Damian4570 - 22-01-2014 12:16:57
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|