wypadek bez karty
|
Autor |
Wiadomość |
patrykkol997
LwG
Liczba postów: 961
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: wypadek bez karty
(21-01-2014 04:24:48)Quake96 napisał(a): A co mi tam i ja się wypowiem. I tak mnie zaraz zjedzą
Owszem, jazda bez uprawnień to głupota (nie kryję się z tym). Ale powiedzmy sobie szczerze, Karta Motorowerowa też nie była niczym wielkim. Znam wiele przypadków gdzie kartę zdawali najwięksi kretyni. Teoria była śmieszna, a praktyka o ile pamiętam polegała na kilku podstawowych manewrach. Więc kartę motorowerową mógł mieć każdy, nawet koleś który nie ogarnia co to sprzęgło, bo jeździ klozetem. Wprowadzenie AM było w sumie krokiem na przód, ale nie da się ukryć po co je wprowadzono... KASA. Owszem, rozumiem, że prawo jazdy musi kosztować, no ale patrząc na to, że dzisiaj nawet jeżdżący kibel dostaniesz już za ok 600zł, a drugie tyle musisz wpakować w prawko to jest to co najmniej dziwne. Bo po to jakiś skośnooki zaczął produkować tę tandetę, żeby tanio się poruszać po mieście. A tymczasem koszta kursów są pewnie wysokie, a do tego jeszcze opłaty w WORDzie. Gdyby zrobiono tak, że szkolenia prowadziłaby jakaś państwowa instytucja i robiłaby to np. pierwszy raz za darmo, a z każdym kolejnym opłata, a nawet egzamin byłby w WORDzie po ich normalnych kosztach, to myślę, że każdy byłby zadowolony. Bo i plan ograniczenia debili na drogach spełniony i cena wyrobienia prawa jazdy, adekwatna to wartości przeciętnego kibelka z tesco.
Co do jazdy na dowód... Wszystko zależy od poziomu intelektualnego osobnika który nas kontroluje. Znajomy miał przypadek, gdzie zatrzymano go do rutynowej kontroli w czerwcu 2013, spojrzeli że za miesiąc ma 18stke, to go puścili, bo resztę papierow miał w porządku.
Zgadzam się w 100%. Jak zdawałem karte motorowerową to wystarczyło zrobić slalom i 2 zakręty, a cała trasa w sumie miała nie więcej niż 30m. Na teorii było 10 pytań, a żeby zdać wystarczyło mieć 7 dobrych "trafień". Ja miałem na teorii (nie pamiętam dokładnie) 4 pytania ze znakami, 1 o ubiorze na motorower i 5 o pierwszeństwie na skrzyżowaniach. Oprócz mnie zdał też największy klasowy debil(swoim zachowaniem i rozwinięciem rozumu jednogłośnie to wszyscy stwierdzili w klasie ), który boi się wyjechać swoim motorowerem na droge.
Moje pojazdy.
Cytat: Jeszcze Ci dobry cylinder znajdziemy, żeliwny, jak się zatrze to do szlifu i znów powrót na wysokie obroty.
Sprzedam: http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/15C5W/
|
|
21-01-2014 12:12:40 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|