Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji
|
Autor |
Wiadomość |
Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji
RometDrajwer to z tego co wiem niewiele pojeździł na tym wale. Przebieg mojego Charta też jest niski na tym wale, ale różnica w porównaniu do seryjnego zestawu jest kolosalna, u mnie jest o wiele cięższy tłok. Na razie nie ma oznak zużycia i jest w porządku.
Tłoki marki Piston Kit i inne podobne jak do fabrycznych silników są bardzo w porządku w tej cenie. Przeraziłem się tylko, jak dedykowane pierścienie nie chciały wejść w rowki, o czym pisał STQC. Almoty, CX'y i MZA - tutaj powiem, że miałem tego wiele w rękach i moje zdanie jest bardzo podzielone. Niekiedy tłoki puchły masakrycznie, nie dało się jeździć, ogólnie porażka. Zdarzały się jednak i dobre egzemplarze, np. mój tłok z Charta 70. Cholernie ciężki MZA, ale nie puchnie nic, eksploatowany w przeróżnych warunkach i daje rady. Swoje zrobił z pewnością też odpowiedni olej - Castrol. Z kolei w simsonie ten sam tłok po szlifie przy odpowiednim luzie się zacierał moment, nawet przy mojej delikatnej jeździe. Po drugim szlifie wymieszałem paliwo z Castrolem i już lepiej, nie zatarł się ale puchnięcie odczuwalne.
Linki-kupuję w miejscowym sklepie, który się zaopatruje w tych internetowych. Porażka, za długie, złe końcówki, nie pamiętam kiedy założyłem linkę bez żadnej jej modyfikacji.
Dętki-ciężko trafić na dobrą, akurat mi się trafiały same zleżałe, poparciałe(!) już ze starosci od leżenia w magazynie.
Moduły do Charta-subiektywna opinia brzmi-do bani. U mnie pochodził jedno odpalenie. W zasadzie mój Chart jest bardzo kapryśny, non stop coś się z nim działo, więc jak wszystko z nim ok to jestem wielce zdziwiony Wtedy z pomocą przyszedł Bigsoft i tu mogę polecić z czystym sumieniem
Stacyjki, przerywacze do 023 i pochodnych-kiepskie wykonanie, stacyjka się moment rozleciała, przerywacz zużywa się szybko mimo dobrego montażu i konserwowania.
Już nie chcę żadnych pilarek
Witam!
Zrobię dobrze cylindrom. Zainteresowany?Pisz PW!
https://www.facebook.com/porting.studio/
|
|
19-01-2014 23:18:53 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji - Lagoon - 19-01-2014 23:18:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|